Google -tilin myötä saat käyttöösi lukuisia hyödyllisiä, maksuttomia sovelluksia!

Esittelemme lyhyesti ominaisuudet, joita voit hyödyntää oman Google-tilin myötä. Jos yritykselläsi ei ole vielä omaa Google-tiliä, löydät oppaan Google-tilin luomiseen täältä

Google My Business tuo yrityksen tiedot helposti esiin hakutuloksissa

Google My Business on tehokas ja maksuton tapa parantaa yrityksesi verkkonäkyvyyttä, se auttaa sinua hallitsemaan, miten yrityksesi näkyy Googlen palveluissa, kuten Google-hauissa ja Google Mapsissa. Google My Business ‑tilillesi kannattaa laittaa näkyville tärkeät yritystiedot, kuten sijaintisi, aukioloaikasi, verkkosivujesi osoite ja puhelinnumerosi. Näin potentiaaliset asiakkaasi tietävät, miten tavoittaa yrityksesi, tiedot näkyvät Google-hauissa hakutulosten ohessa. Lisää Google My Business palvelusta täältä.
Google Docs

Google Analytics on verkkosivujen kävijäseurantaohjelma

Google Analytics on ilmainen verkkosivujen kävijäseurantaan tarkoitettu ohjelma, jota käytetään selaimen välityksellä. Kävijöistä kerätyt tiedot tallennetaan Googlen palvelimelle, josta niistä koottuja tilastoja voidaan tutkia Analytics-ohjelmaan kirjautumalla. Jokaiselle yrityssivustolle on hyvä asentaa kävijäseuranta, jota voidaan hyödyntää mm. markkinoinnin purevuutta seuratessa. Analyticsin aloitusopas löytyy täällä.
Google Docs

Google Ads on hakusanamainonnan hallintatyökalu

Google Ads on Googlessa tuotettavan hakusanamainonnan hallintatyökalu. Kun hakukoneen käyttäjä tekee haun jollakin hakutermillä, aktivoituvat sillä hakusanalla mainostavien mainostajien linkit teksteineen hakutulosnäkymään. Näistä linkeistä klikkaamalla siirtyy hakukoneen käyttäjä suoraan mainostajan määrittelemälle sivustolle. Mainoksen voi tehdä itse Google Adsin avulla, mutta paremman tuottavuuden ja seurannan varmistamiseksi on suositeltaa käyttää ammattiapua mainonnassa. Lisää Google Adsista täällä.

Google Drive on pilvitallennuspalvelu

Se tarjoaa 15 gigabittiä ilmaista tallennustilaa niin erilaisille tiedostoille kuin kuville, äänitallenteille ja videoillekin. Drive tallentaa automaattisesti kaikki googlen muiden palvelujen, kuten Google docs tekstinkäsittelyohjelman ja Google slides diaesitysohjelmiston sisällöt, joten ongelmista kuten “tiedostot hävisivät tietokoneen vaihtamisen myötä” tai “unohtui tallentaa ja pitää aloittaa alusta” ei tarvitse enää huolehtia. Drive on kenen tahansa google-tilin luoneen käytettävissä ja drive-tiedostoja on helppo jakaa muiden käyttäjien kesken esimerkiksi linkkaamalla tiedoston linkin helposti viestillä vaikkapa Whatsapissa, sähköpostissa tai muussa sosiaalisessa mediassa. Erillistä liitetiedostoa ei tarvita. Lisää Google Drive -pilvipalvelun käytöstä täällä.
Google Docs

Google Docs on tekstinkäsittelyohjelma

Docsin ominaisuudet ovat verrattavissa Microsoft Word -palveluun. Se on täysin ilmainen ja tallentaa tiedostot automaattisesti Google drive pilvitallennuspalveluun. Docs-tiedostoja voi muokata niin koneella kuin google play storesta ladattavalla Docsin puhelinsovelluksella. Docsilla myös offline-versiot tiedostoistaan, joten huono internetyhteys ei estä viemästä tekstiä eteenpäin. Tiedostoja voi työstää myös ryhmässä jakamalla linkin sähköpostilla ihmisille, joiden haluat voivan muokata tiedostoa. Lisää Google Docs -ohjelmasta täällä.
Google Docs

Google Slides on diaesitysohjelma

Slides soveltuu Microsoft Powerpointin tapaan diaesitysten tekemiseen ja esittämiseen. Ohjelma on ilmainen ja se tarjoaa erilaisia valmiita työkaluja diojen ulkoasun muokkaamiseen. Slidesilla on helppo työstää esitelmiä yksin tai yhdessä jakamalla tiedosto muiden käyttäjien kanssa. Slides löytyy tietokoneen lisäksi puhelinsovelluksena. Lisää Google Slides -ohjelmasta täällä.
Google Docs

Google Sheets on taulukkotyökalu

Sheets toimii hyvin samalla tavalla kuin Microsoft Excel. Ohjelma omaa valmiit laskukaavat esimerkiksi liiketoiminnan yleisimmistä laskutoimituksista ja sen avulla pystyy tekemään myös tilastotaulukkoja. Tiedostot tallentuvat automaattisesti Google Drive -palveluun ja sheets taulukkoja voi jakaa muille esimerkiksi linkillä. Sheetsiä voi käyttää tietokoneella, puhelimella ja tabletilla. Lisää Google Sheets -ohjelma täällä.

Google Forms on alusta kyselyjen luomiseksi

Käyttäjä voi rakentaa itse erilaisia kyselyitä, esimerkiksi työtilojen mukavuudesta. Kysymyksiä ja vastauksia voi lisätä oman tarpeen mukaan ja kun on valmis, kysely on helppo jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa liittämällä linkki vaikkapa työporukan whatsapp-ryhmään. Lisää Google Forms -ohjelman mahdollisuuksista täällä.

Google Drawings on piirtotyökalu

Google Drawings on Paint-sovelluksen kaltainen piirtotyökalu. Piirtotyökaluna se on melko alkeellinen, mutta se toimii vallan mainiosti esimerkiksi diagrammien ja kaavioiden tekemisessä. Lisää tietoa Google Drawings -ohjelmasta löydät täältä.
Google Docs

Google My Maps on karttatyökalu

Google My Maps on Google Maps -ohjelman osa, jolle voi merkitä kohteita, luoda omia karttoja (wink retkeilyalan yrittäjät) ja julkaista niitä mapsin yleisellä kartalla. Esimerkiksi yrittäjä voi lisätä oman yrityksensä toimipisteen Google My mapsin kautta Google Mapsiin. Lisää Google My maps -ohjelmasta täällä.

Google Sites on sisäisten sivustojen luomiseen

Google Sites on ohjelma, joka on suunniteltu yritysten sisäisten sivustojen luomiseen. Sitesin avulla voi luoda houkuttelevia, korkealaatuisia sivustoja tiimille, projektille tai tapahtumalle yhteistyössä muiden kanssa. Sivuston tekeminen ei vaadi ohjelmointi- tai graafisia suunnittelutaitoja ja sen voi jakaa tarvittaessa tiimin ulkopuolisille henkilöille. Lisää Google Sites -ohjelmasta täällä.

Google Apps Script on ohjelmointisovellus

Apps Script on suunnattu verkkosovelluksia työstäville ohjelmoijille. Sovellus on Javascript -pohjainen ja käyttää tallennustilanaan Google Driven pilvipalvelua. Apps script antaa mahdollisuuden esimerkiksi testata valmista sovellusta Google web storessa, josta käyttäjät voivat kokeilla sovellusta käytännössä. Lisää Google Apps script -ohjelmasta täällä.

YouTube on Googlen video julkaisualusta

Käyttäjät voivat luoda oman kanavan YouTubeen Google-tilinsä kautta ja lisätä omia videoita kanavalleen. YouTubessa voi myös tehdä live videoita, eli striimata. YouTuben avulla on helppoa julkaista videoita esimerkiksi yrityksen toiminnasta tai tuotannosta. Videot saa näkymään kaikille, tai vain niille, joilla on siihen linkki. Videot on myös helppo upottaa linkin kautta näkymään nettisivuilla, tällöin video ei hidasta sivuston toimintaa. YouTubea käyttää yli puolet suomalaisista, siksi se voi olla tehokas alusta omien videoiden levittämiseen.

Google Meet on videokonferenssi alusta

Ohjelma on helppokäyttöinen ja vaatii käyttäjältä vain videokonferenssin linkin jakamisen niille henkilöille, joiden halutaan pääsevän liittyvän tapahtumaan. Linkin kautta voi liittyä lataamatta ohjelmaa tai luomatta käyttäjätiliä. Tarvitsee vain laitteen, jossa on internet selain: tietokone, puhelin, tabletti… Lisää Google Meet (ent. Hangouts) -ohjelman ominaisuuksista löydät täältä.
Google Docs

Google Jamboard on kuin digitaalinen valkotaulu

Google Jamboard on sovellus, joka toimii yhdessä Jamboard -kirjoitusnäytön kanssa ja toimii samalla tavalla kuin digitaalinen valkotaulu. Jamboard on erityisesti suunnattu post it -lappuseinän kaltaiselle suunnittelulle ja se toimii hyvänä välineenä etäyhteyksissä, sillä kuka tahansa voi piirtää ja lisätä asioita Jamboardille esimerkiksi tabletilta tai toiselta kirjoitusnäytöltä. Lisää Google Jamboardista löydät täältä.

Google-kalenteri on kalenteripalvelu

Google-kalenteri toimii verkossa ja sen voi jakaa muiden käyttäjien kanssa esimerkiksi työryhmäkalenteriksi. Kalenterista voi myös lähettää kutsuja esimerkiksi Google Meetilla järjestettävään tapahtumaan. Google-kalenterin käyttämisestä löytyy lisää täältä.

Gmail on sähköpostipalvelu

Gmail on liitetty Google-tiliin. Uuden Google-tilin myötä voi luoda myös @gmail -loppuinen sähköpostiosoitteen, joilloin saa käyttöönsä maksuttoman sähköpostipalvelun. Osoite voi olla esimerkiksi [email protected]. Luotu osoite on tärkeä Google-tiliä käytettäessä, mutta yritykselle on uskottavampaa käyttää liiketoiminnassa oman domainin mukaista sähköpostiosoitetta. Domain on verkkotunnus, joka rekisteröidään kotisivujen osoitteeksi, esim. esimerkki.fi. Tällöin yrityksen sähköpostien on syytä olla [email protected]. Lisää Gmailista löydät täältä